Over de afgelopen maanden zijn kantoormedewerkers gedwongen om hun manier van werken te veranderen door vanuit huis te werken.

De studie "De Nieuwe Manier Van Werken", uitgevoerd in opdracht van Fellowes, interviewde 7000 werknemers in heel Europa om inzicht te krijgen in de schadelijke impact van thuiswerken op hun gezondheid en welzijn, en geeft aanbevelingen over hoe dit in de toekomst kan worden verbeterd.

ENQUÊTE RESULTATEN

Het nieuwe onderzoek laat zien dat ..

  • Thuiswerken heeft een schadelijke invloed op de mentale en fysieke gezondheid van werknemers.
  • Slechte thuiswerkplekken en werkdruk brengen de gezondheid van mensen in gevaar.
  • De trend van thuiswerken zal zich in de toekomst waarschijnlijk voortzetten, daarom zal het van cruciaal belang zijn voor bedrijven en overheden om de werkmethoden te herzien en aan te passen om de gezondheid van de beroepsbevolking te waarborgen.


DOWNLOAD HET
ONDERZOEKSRAPPORT

GEZONDHEID & WELZIJN EXPERT


"Als werkgever de vitaliteit van je medewerker verbeteren loont. Met regelmaat aandacht hebben voor de verschillende thema’s rondom gezondheid vergroot het bewustzijn hiervan. Denk hierbij aan regelmatig sporten en bewegen, een goede voeding, voldoende slaap, voorkomen van stress, jezelf ontwikkelen en het onderhouden van je sociale contacten. Hiernaast is natuurlijk ook aandacht voor de kantoorwerkplek, waar iemand veel van zijn/haar tijd doorbrengt, van belang. Zeker in deze bijzondere periode waarin men meer vanuit huis is gaan werken. Is deze (thuis-)werkplek goed ingericht en ingesteld? En wordt deze goed gebruikt? Onderzoek laat zien dat een goed uitgeruste werkplek en gezonde werkomgeving zorgt voor meer vitale medewerkers. En uiteindelijk verzuim voorkomt. Een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Dus ga samen aan de slag!"

Health and Wellbeing Expert

René Mol: Ergonomisch Adviseur en Fysiotherapeut bij Blue Sky Ergonomics

Bekijk René's tips voor het omgaan met hybride werken en doe een werkplek risico assessment.


Health and Wellbeing Expert

FELLOWES OPLOSSINGEN

Krijg meer beweging en een verbeterde houding met onze gezonde werkplekoplossingen. Transformeer de werkplek voor een betere gezondheid, welzijn en productiviteit.
Bezoek Fellowes.com voor het volledige assortiment Fellowes-producten.