Een nieuwe manier van werken is aangebroken - en die is hybride. Werk is niet langer beperkt tot het kantoor; de moderne werkplek omvat nu werknemers die tijd doorbrengen in zowel bedrijfs- als thuisruimtes. En naarmate bedrijven nieuwe hybride benaderingen van werk ontwerpen en implementeren, moeten werkgevers praktische strategieën en naadloze werkomgevingen creeëren om ervoor te zorgen dat hun werknemers op beide locaties goed toegerust zijn. Dit betekent het creëren van een ergonomisch ingerichte, schone en comfortabele werkruimte, wat zal leiden tot Workspace Satisfaction en hogere productiviteit.

That's Workspace Satisfaction

FellowesPapierversnipperaars
FellowesLamineermachines
FellowesLyra™️ - 3-in-1 inbindstation
FellowesLuchtreinigers
FellowesGezondheid en welzijn
FellowesOrganiseren

ONDERZOEKSRESULTATEN


Uit ons recente onderzoek onder 6.212 Europese professionals blijkt dat tevredenheid over de werkplek zich concentreert op vier belangrijke ingrediënten' of elementen. Het is belangrijk op te merken dat onze respondenten, hoewel verdeeld door geografische grenzen, consistent dezelfde antwoorden gaven over wat hen het meest productief maakte in een werkruimte omgeving. Daarom kunnen we concluderen dat veel van deze essentiële elementen voor productiviteit min of meer universeel zijn, wat de behoeften van de moderne professionele werkomgeving en de gebruikers illustreert.

Wij noemen deze de 'vier kernelementen van workspace satisfaction':
Schone omgeving
Gezonde
werkplek
Veilige omgeving
Opgeruimd & georganiseerd

PRODUCTIVITEITSTIPS


 

Hoe gedisciplineerder gekleed, hoe beter de werkresultaten. Je kunt niet productief werken in een pyjama, aan welk bureau je ook zit. Je zult gemotiveerder zijn om gedisciplineerd te werken als je de juiste outfit draagt. Vooral aan de telefoon of tijdens een online vergadering zul je dit verschil niet alleen zelf bemerken, maar ook de gesprekspartners.

Zorg ervoor dat de werkruimte thuis en op kantoor in essentie hetzelfde zijn. Hoe minder tijd je nodig hebt om alles te heronganiseren, hoe productiever. Je zult nauwelijks tijd verspillen met vervelend zoeken, maar kunt je kunt jezelf volledig concentreren op het afronden van de belangrijkste taken.

Zet een timer voor elke belangrijke taak. Gebruik een zandloper of een keukenwekker in plaats van een smartphone om afleiding tot een minimum te beperken. Gebruik deze tijd (idealiter 30 - 45 minuten) voor geconcentreerde werkfasen. Laat je tijdens deze concentratietijd niet afleiden en werk uitsluitend aan de belangrijkste projecten.

Om je energieniveau hoog te houden, moet je regelmatig pauzes nemen. Idealiter worden 45 minuten geconcentreerd werken gevolgd door 10 minuten ontspanning. Een kleine ademhalingsoefening, even lopen, of kort de ogen sluiten voor een visualisatie zal je nieuwe kracht geven voor de volgende ronde van productief werk. De toestand van een werkplek heeft ook een beslissende invloed op jouw fysieke en mentale frisheid. Zelfs een beetje frisse lucht en een tijdelijke verandering van zithouding kunnen wonderen doen.

Om je productiviteit te verhogen, heb je een systeem nodig waar je 100 procent op kunt vertrouwen, zodat je niet taken uit het oog verliest door werkdruk. Om dit te doen, moet je eerst het aantal plaatsen verminderen waar je de taken bewaart. Vaak hebben we te veel plaatsen waar informatie binnenkomt en taken samenkomen. Maak een eenvoudig en duidelijk systeem waar taken, lijsten en ideeën worden verzameld op een centrale plaats en op een bepaalde tijd worden voltooid. Het beste is om een eenvoudige archiefmand voor op een bureau te kopen om in de toekomst alle taken en binnenkomende informatie in te verzamelen. Van nu af aan zullen de taken ook daar terechtkomen.

Het creëren van een storingsvrije werksfeer kan een echte uitdaging zijn in een open kantoorruimte. Dat Des te belangrijker is het om discipline op te brengen: Heel autonoom kan men bijvoorbeeld niet niet alleen alle meldingen op de computer uitschakelen, maar ook de smartphone in vliegtuigmodus zetten. Anders, moet u met uw collega's een eenvoudig, gemeenschappelijk signaal of teken op de werkplek afspreken dat aangeeft dat verstoringen op dit moment ongewenst zijn. Als dit niet mogelijk is, helpt het vaak om een koptelefoon te dragen - zelfs zonder muziek. En met de steun van de werkgever kan luide technologie worden vervangen door stillere hardware, die de concentratie evenzeer bevordert als overeenkomstige stille eilanden, die kunnen worden kunnen worden gecreëerd door geschikt meubilair.

Het eerste waar je op moet letten is het creëren van een rustige en inspirerende ruimte voor de werkplek, waar ook de deur gesloten kan worden. De keukentafel is geen permanente oplossing. Als de werkplek niet is ingericht volgens ergonomische criteria, bestaat de kans op houdingsproblemen op de lange termijn. Een goede bureaustoel is cruciaal. Een in hoogte verstelbaar bureau, waarmee men zitten en staan kan afwisselen is ook een zinvolle investering. Omdat we thuis nog minder bewegen, is de vuistregel 60-30-10 een goede leidraad: 60% zitten, 30% staan, en 10% bewegen.

Minimaliseer de berg in uw inbox door uw linkerhand te gebruiken. Wijs een taak toe aan elke vinger, van pink tot duim. Gebruik dit als een geheugensteuntje, zodat elke vinger een taak vertegenwoordigt die moet worden voltooid. Begin met de taak toegewezen aan je pink, voltooi het, en ga dan naar de volgende vinger / taak. Deze methode zal je helpen te concentreren op elke taak en ervoor te zorgen dat ze gedaan worden.

Martin Geigler
Martin Geiger: Productiviteit expert
Martin Geiger is de toonaangevende productiviteitsexpert voor mensen die ondernemend denken en handelen en anders willen werken en meer willen leven. Zijn ideeën worden succesvol in praktijk gebracht door talrijke eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven en enthousiaste medewerkers van bekende bedrijven in heel Europa.

FELLOWES OPLOSSINGEN


Wanneer iets gewoon precies doet wat het moet doen, perfect.
Wanneer je het niet helemaal kunt uitleggen, maar je weet dat het goed voelt.
That’s workspace satisfaction.

Ontdek vandaag onze veelzijdige productassortimenten als voorbereiding op hybride werken: